Zoo City

Lauren Beukes

«Beukes impregna el seu retrat tortuós del present amb una tendresa i una humanitat insòlites.»
The Guardian

Títol:
ZOO CITY

Autora:
Lauren Beukes

Any de publicació:
2010

Traducció:
Lluís Delgado

Il·lustració de coberta:
Ricard Efa

Col·lecció:
Nüwa

Longitud:
352 pàgines

Format:
15cm x 23cm

Enquadernació:
Rústica amb solapes

Llançament:
2 de març de 2022

ISBN:
978-84-123633-8-8

Preu:
21,50 €

La novel·la amb què lauren Beukes va guanyar el premi arthur c. clarke.

Ambientada en un món on els delinqüents adquireixen animals màgics que estan místicament vinculats a ells.

La Zinzi du un Peresós a l’esquena, arrossega el mal costum de posar en pràctica l’estafa de la carta nigeriana i té talent per trobar objectes perduts. Quan una anciana apareix morta i els policies li confisquen l’última paga, es veu obligada a acceptar la mena d’encàrrec que més detesta: la cerca de persones desaparegudes.

El contracte que li ofereix el solitari productor musical Odi Huron per localitzar una estrella del pop adolescent podria ser el seu bitllet de sortida de Zoo City, el barri marginal decrèpit on els delinqüents i els seus companys animals viuen a l’ombra del Profund de l’infern. En comptes d’això, l’encàrrec catapulta la Zinzi a les profunditats de l’abisme d’una ciutat fustigada pel delicte i la màgia, on haurà de plantar cara als secrets negres de vides passades —inclosa la seva.

Lauren Beukes va néixer a Johannesburg l’any 1976 i és l’escriptora sud-africana més guardonada i venuda internacionalment. Autora de Moxyland, Zoo City, Broken Monsters i Afterland, entre altres obres. Les seves novel·les s’han publicat a 24 països i s’estan adaptant per al cinema i la televisió. MRC i Appian Way treballen han realitzatr una sèrie de Les lluminoses per a Apple Tv. També és guionista, escriptora de còmics i documentalista guardonada. Viu a Ciutat del Cap, Sud-àfrica, amb la seva filla i dos gats problemàtics.