Persons non grata

Cassandra Khaw

«És una fusió gloriosa del clàssic thriller de detectius amb l’horror lovecraftià, una mena de fill il·legítim de Raymond Chandler i H. P. Lovecraft, nascut d’un ou pentadimensional, que s’arrossega per aquests carrers foscos a la recerca de ments humanes per escorxar.»
Charlie Stross

Títol:
Persons non grata

Autor:
Cassandra Khaw

Any de publicació:
2019

Traducció:
Ernest Riera

Il·lustració de coberta:
Xulia Vicente

Col·lecció:
Catxap

Longitud:
212 pàgines

Format:
12,5cm x 19,5cm

Enquadernació:
Rústica amb solapes

Llançament:
Setembre de 2019

ISBN:
978-84-120576-2-1

Preu:
17,50 €

John Persons és un investigador privat amb experiència en l’ocultisme, ja que ell mateix és una intel·ligència antiga i màgica. Durant el curs de la seva existència ha caçat déus i dimonis, i els ha esmicolat entre les dents.

Aquest llibre reuneix dues històries de Persons.

A Cops de martell, ossos trencats, l’investigador rep una feina desagradable que li encarrega un client improbable. L’ha contractat un nen de deu anys perquè mati el seu padrastre, en McKinsey. L’home en qüestió és ofensiu, abrasiu i abominable. També és un monstre, cosa que fa que en Persons sigui perfecte per caçar-lo.

Deacon James és el protagonista d’Una cançó de quietud, un bluesman vagabund sortit de Geòrgia (EUA), un home negre amb problemes dels quals no pot fugir, i música que no el vol deixar anar. En un tren cap a Arkham, topa amb problemes: visions de malson, boques obertes i tentacles amenaçadors i un boig que es fa dir John Persons. Segons aquest desconegut, en Deacon porta una llavor al cap, una cosa que destruirà el món si es deixa germinar.

Cassandra khaw escriu molt. És guionista a Ubisoft Montréal. A vegades, escriu per a publicacions sobre tecnologia i videojocs com Eurogamer, Ars Technica, The Verge i Endgadget. Els seus contes es poden trobar a F&SF, Lightspeed, Tor.com i Strange Horizons. També ha participat en jocs com Sunless Skies, Fallen London, Wasteland 3 i She Remembered Caterpillars, que va guanyar un Deutscher Computerspielpreis com a millor joc infantil. Cops de martell, ossos trencats va estar nominada als premis Locus i als premis British Fantasy. Food of the gods va estar nominada als premis Locus.

“L’onada de ciència ficció i fantasia traduïda al català i per a paladars exigents segueix copejant amb força. I en aquesta ocasió, aquesta ona no arriba tan sols en forma d’aigua desfrenada i escuma, sinó que arrossega també tota la flaire de sal i de criatures sorgides dels malsons de les profunditats i que van tenir el seu màxim exponent en el terror còsmic de H.P. Lovecraft (1890-1937).” Pep Corral

Regio 7

“Un llibre ideal doncs per la present col·lecció. Un catxap com Déu mana: Visceral, tenebrós, diferent, transgressor i potser no apte per tots els públics però que sí una obra que realitza una tasca increïble per una banda al acostar-nos al terror lovecraftià en la nostra llengua.”

Eloi Puig

El Kraken

En conjunto, el libro de Cassandra Khaw ofrece una interesante mezcla de temas clásicos con perspectiva moderna que puede servir como introducción al terror cósmico, así como satisfacer a los fans del género.…”

Raúl Calvo

Underbrain

“Em sembla interessant com Khaw aparta la perspectiva còsmica del terror clàssic lovecraftià per utilitzar els seus elements en la línia del body horror, on un cop més ens ofereix unes descripcions detalladíssimes, viscerals i plenes de textures, que xipollegen i es fan vives sobre el paper, que supuren humors estranys i es filtren al nostre cervell…”

Tatiana Dunyó

El Biblionauta

“Amb estils lleugerament diferents, però amb una capacitat visual que atrapa des del primer moment, els dos textos de Cassandra Khaw t’ofereixen un viatge per un món de malsons que sap jugar amb els gèneres, amb els referents lovecraftians i que et deixa amb ganes de seguir llegint més històries sobre John Persons.”

Inés Macpherson

Encuentosydesencuentos's Blog

Cassandra Khaw no et fa llegir històries sobre detectius, això és només un aparador, et fa viure gràcies a una impecable forma de descriure les pors, l’angoixa, l’horror, la sang, l’odi, la bogeria, en definitiva, l’horror còsmic quan està tancat a la pobra embolcall de la carn d’un ésser humà.”

Carlos Acedo

El gato de Vader