M de monstre

Talia Dutton

«M de Monstre és tendra i emocional, construeix un món màgic i científic amb molta elegància, i té moltes coses a dir sobre temes com la identitat o el dol. M’he sentit molt identificada amb aquesta història d’intentar ser algú que no ets per poder ser estimat, i aquesta idea d’un monstre artificial que es vol trobar a si mateixa. És una manera molt bonica d’explorar aquest tema. A més, l’art és esplèndid. Molt i molt bé!.»
Molly Knox Ostertag

Títol del còmic:
M de monstre

Autora:
Talia Dutton

Any de publicació:
2022

Traducció:
Edgar Cotes

Col·lecció:
Nüwa

Longitud:
224 pàgines

Format:
17cm x 23cm

Enquadernació:
Rústica amb solapes

Llançament:
7 de setembre de 2022

ISBN:
978-84-124930-3-0

Preu:
21,50 €

Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

Quan la Maura, la germana petita de la doctora Frances Ai, va morir en un accident tràgic fa sis mesos, la Frances va jurar que la reviuria. Tanmateix, la criatura que s’aixeca a la taula d’autòpsies clarament no és la Maura. De fet, aquesta noia, que tria el nom d’M, no recorda res sobre la vida de la Maura. Malgrat això, la Frances espera que l’M segueixi el mateix camí que la Maura —entrar a la universitat per convertir-se en científica— i continuar els projectes que la Maura i ella havien compartit. Esperant poder recuperar els records de la Maura, la Frances intenta rodejar l’M de tot el que queda del passat de la Maura, però l’M no vol saber res dels intents de la Frances per intentar que es converteixi en una cosa que no és.

Per poder afrontar el futur, tant la Frances com l’M hauran d’aprendre a escoltar-se l’una a l’altra i deixar marxar la Maura d’una vegada per totes. La novel·la gràfica debut de la Talia Dutton, M de Monstre, dona una visió acurada sobre el que significa viure sota les expectatives que t’imposen els altres, i també tu mateix.

Talia Dutton és una dibuixant i il·lustradora asiàtica, biracial i queer. És una ferma defensora de la intersecció entre l’art i els jocs. Crea còmics introspectius sobre la relació entre monstres i humans, intentant trobar l’humor i la calidesa de les coses mundanes en el gènere fantàstic. Es va llicenciar en Art a la Brown University el 2018 i va fer un Màster en Belles Arts de Còmic el 2020. Viu a Los Angeles, on espera pacientment que el hàmster de la seva germana, en Boba McBumster, l’estimi.