La muntanya líquida

Mercè Falcó

«Una bona obra de caràcter fantàstic ha de saber normalitzar l’estrany i desfamiliaritzar (tornar estrany, vaja) el que és ben conegut pels lectors. Falcó ho aconsegueix en aquesta novel·la, mentre va armant una trama sobre l’impacte d’un paisatge i un clima adversos, sobre la posició dels humans en el medi natural, en definitiva.»
Víctor García Tur

Títol:
La muntanya líquida

Autora:
Mercè Falcó

Pròleg:
Víctor García Tur

Il·lustració de coberta:
Irina Hirondelle

Col·lecció:
Nüwa

Longitud:
288 pàgines

Format:
15cm x 23cm

Enquadernació:
Rústica amb solapes

Llançament:
7 de setembre de 2022

ISBN:
978-84-124930-4-7

Preu:
20,50 €

La pluja ha desaparegut, La pluja ha desaparegut, els rius s’han assecat i l’aigua potable és tan escassa que només la tecnologia i el comerç permeten la supervivència d’algunes comunitats humanes  

La Vall és el baluard dels productors d’aigua, que la venen a la Plana, ciutat d’experts a gestionar la sequedat. A l’horitzó, hi ha el mar prohibit i el massís de les Roques,on la deessa Liliana viu entre fonts cristal·lines que no paren de brollar. O això creuen els planencs assedegats que volen arribar-hi creuant els erms de la Bretxa, d’on ningú no torna mai. Un dia, que comença amb una tempesta de pols, els planencs, que no l’han vist córrer mai, s’han  d’enfrontar a una massa incomprensible d’aigua que trencarà l’equilibri precari entre les dues ciutats i els durà a una emigració que no creien possible. 

Mercè Falcó va nàixer a Barcelona, va viure uns anys a Londres i va posar arrels entre Xerta i Tortosa. Filòloga per la UAB, ha acabat de formar-se a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i a l’Escola de Literatura Bloom. Fa cinc anys va guanyar el III Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès amb L’Illa de Bembé (Rosa dels Vents, 2017), una novel·la ambientada a Cuba al segle XIX. Va publicar Les banyes d’un crim, un conte negre i taurí dins el recull col·lectiu Assassins de l’Ebre (Llibres del Delicte, 2019). La Muntanya Líquida, fruit de la seva preocupació pels rius, és la seva segona novel·la.