LA CIUTAT I LA CIUTAT

China Miéville

«Impossible parlar de Miéville sense fer servir la paraula brillant
Ursula K. Le Guin

Títol:
LA CIUTAT I LA CIUTAT

Autor:
China Miéville

Any de publicació:
2009

Traducció:
Ferran Ràfols

Il·lustració de coberta:
Cinta Vidal

Col·lecció:
Refugi 67

Longitud:
384 pàgines

Format:
14,5cm x 21cm

Enquadernació:
Tapa dura
(amb sobrecoberta)

Llançament:
13 de novembre de 2019

ISBN:
978-84-120576-4-5

Preu:
23,95 €

Troben una dona morta a la ciutat de Besźel, en algun lloc dels confins d’Europa. Per dur a terme la investigació, l’inspector Borlú ha de viatjar d’aquesta ciutat decadent a la seva rival, idèntica i íntima veïna, la ciutat vibrant d’Ul Qoma. Però creuar aquesta frontera significa emprendre un viatge tant físic com psíquic, per veure allò que roman invisible. Amb el detectiu d’Ul Qoma Qussim Dhatt, Borlú es veu immers en un submon de nacionalistes que intenten destruir la ciutat veïna, i unificacionistes que somien de convertir les dues ciutats en una. A mesura que els detectius descobreixen els secrets de la dona assassinada, comencen a sospitar una veritat que els podria costar més que les seves vides.

China Miéville va escriure La ciutat i la ciutat pensant en un llibre que la seva mare pogués gaudir. Aquesta història de policies li va valdre reconeixements tan importants com els premis Hugo, Locus, Arthur C. Clarke, BSFA, Ignotus o World Fantasy Award, entre d’altres. Avui, deu anys després de ser publicat, ningú dubta que som davant d’un clàssic modern.

China Miéville és un dels màxims representants del New Weird i un dels escriptors actuals més aclamats dins el gènere fantàstic. Ha guanyat nombrosos premis com l’Arthur C. Clarke (tres vegades), el Premi Britànic de Fantasia (dues vegades), el Premi Locus a la millor novel·la de fantasia (quatre vegades) i la Millor Novel·la de Ciència-Ficció, i també els Premis Locus a la Millor Novelette i Millor Llibre YA; així com els premis Hugo, Kitschies i World Fantasy. China Miéville compagina la carrera literària amb l’activisme polític. Va ser candidat al Parlament britànic pel British Socialist Workers Party i membre fundador del Left Party. El 2018 va publicar October: The Story of the Russian Revolution, un assaig històric sobre la Revolució Russa.