La cinquena estació

N. K. Jemisin

«La meravellosa prosa de Jemisin i l’ambient agressiu ofereixen el teló de fons perfecte per a aquesta fascinant història de personatges decidits que lluiten per salvar un món condemnat.»
Publishers Weekly        

Títol:
La cinquena estació
(La Terra Fragmentada I)

Autora:
N. K. Jemisin

Any de publicació:
2015

Traducció:
Blanca Busquets

Il·lustració de coberta:
Ignasi Font

Col·lecció:
Refugi Quietud

Longitud:
432 pàgines

Format:
14,5cm x 21cm

Enquadernació:
Tapa dura

Llançament:
25 de maig de 2022

ISBN:
978-84-124930-0-9

Preu:
24,50 €

Tres coses terribles passen en un sol dia. L’Essun, una dona que viu una vida normal en un poble petit, torna a casa i descobreix que el seu marit ha assassinat brutalment el seu fill i ha segrestat la seva filla. Mentrestant, el poderós Sanze, l’imperi mundial les innovacions del qual han estat la base de la civilització durant mil anys, s’ensorra quan la majoria dels seus ciutadans són assassinats per servir la venjança d’un boig. I el pitjor de tot, al vast continent conegut com la Quietud, una gran esquerda vermella s’ha esquinçat al cor de la terra, vomitant cendres suficients per enfosquir el cel durant anys. O segles. Ara l’Essun ha de perseguir les restes de la seva família a través d’una terra mortal i moribunda. Sense llum solar, aigua neta o terres cultivables, i amb emmagatzematge limitat de subministraments, hi haurà guerra a tota la Quietud. A l’Essun no li importa si el món s’esfondra al seu voltant. Ella mateixa ho trencarà tot, si cal, per salvar la seva filla.

La cinquena estació és la primera novel·la de La Terra Fragmentada, sèrie que barreja fantasia i ciència-ficció, i que ha fet mereixedora a la seva autora de tres Premis Hugo a la millor novel·la.

N. K. Jemisin va ser criada entre Mobile (Alabama) i Nova York. Tot i tenir un agent literari des del 2005, la seva primera novel·la (The killing moon, finalment publicada el 2012) no es va vendre inicialment, ja que el gènere de l’època era significativament menys receptiu per a la seva fantasia inclusiva. En lloc d’això, va reescriure des de zero una vella novel·la, que es va vendre per convertir-se en The Hundred thousand kingdoms (2010) i les seves seqüeles. El 2016, la seva novel·la La cinquena estació va guanyar el premi Hugo a la millor novel·la, convertint Jemisin en la primera persona negra que va guanyar en aquesta categoria. El 2017 va tornar a guanyar per The obelisk gate, i després per tercera vegada el 2018 per The stone sky, convertint-se en la primera persona de la història del gènere que va guanyar el premi Hugo a la millor novel·la tres vegades consecutives. En total, les seves novel·les i ficcions curtes han guanyat diversos Hugo, un Nebula i dos premis Locus i han estat traduïdes a més de 20 idiomes.