Fundació

Isaac Asimov

«Un dels esdeveniments més impressionants
de la ciència ficció moderna»
The Times

Títol:
Fundació

Autor:
Isaac Asimov

Edició de:
Duna Llibres

Any de publicació:
1951

Traducció:
Octavi Gil Pujol

Il·lustració de coberta:
Guillem Pongiluppi

Longitud:
336 pàgines

Format:
15 cm x 23cm

Enquadernació:
Tapa dura

Llançament:
12 setembre de 2022

ISBN:
978-84-19206-91-6

Preu:
26,95 €

Guanyadora del Premi Hugo a Millor sèrie de tots els temps

L’Imperi Galàctic s’ha expandit i consolidat al llarg de 12.000 anys, però ningú sospita que el cor d’aquest pròsper sistema està podrit. Ningú tret de Hari Seldon, que ha predit un futur terrible emprant una nova ciència: la psicohistòria. Exiliat al desolat planeta Tèrminus, Seldon estableix una colònia amb les ments més brillants de l’Imperi, una Fundació que té la clau per canviar el destí de la galàxia. Tanmateix, l’agonia de l’Imperi portarà nous enemics a la Fundació, que es veurà amenaçada abans fins i tot de començar la seva tasca.

La sèrie de la Fundació és una obra mestra icònica d’Asimov. Amb el teló de fons d’un Imperi Galàctic en decadència, la història de Hari Seldon és un testimoni clar de la seva extraordinària imaginació i de com va influir la seva obra en la ciència-ficció moderna.

Isaac Asimov va començar la sèrie de la Fundació amb vint-i-un anys. Aleshores ignorava que un dia seria considerada una pedra angular del gènere de la ciència-ficció. Al llarg de la seva carrera llegendària, Asimov va signar més de quatre-cents setanta llibres de tota mena de temàtica, des de ciència o Shakespeare fins a història, tot i que per damunt de tot va ser valorat i estimat per les seves guardonades sagues de ciència-ficció, com les sèries dels Robots, de l’Imperi i de la Fundació. Declarat gran mestre de la ciència-ficció per l’Associació d’Escriptors de Ciència-Ficció i Fantasia dels Estats Units, Asimov va entretenir i educar lectors de totes les edats durant gairebé cinc dècades. Va morir l’abril del 1992 amb setanta-dos anys.