Déus menuts

Terry Pratchett

«Se’l trobarà molt a faltar, però quin llegat d’enginy i alegria que ens deixa!»
Ursula K. Le Guin

Títol:
Déus menuts

Autor:
Terry Pratchett

Any de publicació:
1992

Traducció:
Ernest Riera

Il·lustració de coberta:
Marina Vidal

Col·lecció:
Refugi A’Tuin

Longitud:
368 pàgines

Format:
14 cm x 21cm

Enquadernació:
Tapa dura

Llançament:
13 d’octubre de 2021

ISBN:
978-84-123633-2-6

Preu:
19,50 €

«Als déus no els agrada que la gent no treballi gaire. La gent que no està enfeinada tota l’estona podria començar a pensar.»

El fet que no es pugui explicar no vol dir que sigui un miracle. La religió és un negoci controvertit al Discmón. Tothom té la seva opinió i, de fet, els seus propis déus, que es manifesten en totes les formes i mides. En un entorn tan competitiu, hi ha una forta necessitat de les divinitats de fer sentir la seva presència. I, certament, no és gaire útil aparèixer en forma de tortuga, una manifestació molt per sota de l’estatus de déu al llibre de qualsevol persona. En aquests casos, cal un acòlit, i ràpid. Preferiblement, aquell que no farà massa preguntes…

Gedmà és un noi senzill i analfabet que s’enfronta a terribles problemes. Un déu li ha parlat i s’ha convertit en l’Elegit. Vol acabar amb una Església poderosa i corrupta, vol evitar una horrible Guerra Santa, vol pau i justícia.

Però, per sobre de tot, el que realment vol és que el seu déu triï algú altre!

Terry Pratchett (Sir Terence David John Pratchett) és el celebrat creador de la sèrie del Discmón, un fenomen de vendes global, que va començar el 1983 amb la publicació d’El color de la màgia. En total, és autor de més de setanta llibres. Les seves novel·les han estat adaptades als escenaris i a les pantalles, i ha guanyat multitud de premis en el transcurs de la seva carrera, inclosa la Medalla Carnegie, a més de ser nomenat cavaller pels seus serveis a la literatura. Les vendes a tot el món dels seus llibres se situen en aquests moments pels volts dels 90 milions d’exemplars (però tampoc és que ningú es dediqui a comptar-los), i s’han publicat en quaranta-una llengües. Ara, quaranta-dues. Nascut a Anglaterra el 1948, va morir el 2015, però una gran legió de seguidors no permet que el llegat de Pratchett caigui en l’oblit i, any rere any, celebren l’obra del seu autor favorit inundant les xarxes amb el hashtag #SpeakHisName.