ALBA

Octavia E. Butler

«La seva evocadora, sovint preocupant, prosa explora temes de raça, sexe, poder i, en última instància, el que significa ser humà.»
New York Times         

Títol:
ALBA
(Saga Xenogènesi I)

Autora:
Octavia E. Butler

Any de publicació:
1987

Traducció:
Ernest Riera

Il·lustració de coberta:
Vorja Sánchez

Col·lecció:
Refugi 67

Longitud:
320 pàgines

Format:
14,5cm x 21cm

Enquadernació:
Tapa dura
(amb sobrecoberta)

Llançament:
20 de juny de 2019

ISBN:
978-84-09-10922-7

Preu:
23,95 €

Lilith Iyapo, una dona afroamericana a la trentena, es desperta desorientada. Recorda la pèrdua del seu marit i el seu fill, i una guerra fratricida i global que ha arrasat la vida a la Terra. També sap que, com la resta de la humanitat, ella va estar a punt de desaparèixer. Però no ha estat així. No recorda quan la van rescatar, ni qui ho va fer. Ara, sana i estàlvia, Lilith és sotmesa a llargs períodes de son induïda. Durant els pocs moments en què roman desperta, ho fa en una petita habitació sense finestres ni portes. Qui són els seus captors? Per què l’han rescatat? Hi ha més supervivents com ella? Què ha passat amb la Terra? I potser el més important: què li demanaran a canvi de mantenir-la amb vida?

Octavia E. Butler és una de les autores més reivindicatives i celebrades de la ciència-ficció. Gràcies al seu estil directe i concís, ben aviat t’endinsaràs en els racons més foscos de la condició humana. Apropa’t a la seva obra per primer cop en català i descobreix, de la mà de Lilith i els oankali, quin futur espera a la humanitat.

Octavia E. Butler, coneguda com la «gran dama de la ciència-ficció» va néixer a Pasadena (Califòrnia) el 22 de juny de 1947 i va morir a Lake Forest Park (Washington) el 24 de febrer de 2006. Guanyadora dels premis Hugo i Nebula, el 1995 es va convertir en el primer autor/a de ciència-ficció que va rebre una beca MacArthur. També va ser guardonada amb el prestigiós PEN Lifetime Achievement Award el 2000.