Així es perd la guerra del temps

Amal El-Mohtar i Max Gladstone

«Rebel i seductora, exuberant i llustrosa, Així es perd la guerra en el temps és una d’aquelles comptades històries en què costa decidir si és més digna d’elogi la intel·ligència de la seva estructura i prosa o la brillantor de les seves idees i els seus personatges
Ken Liu

Títol:
Així es perd la guerra del temps

Autors:
Amal El-Mohtar
i Max Gladstone

Any de publicació:
2019

Traducció:
Lluís Delgado i Rosa Borràs

Il·lustració de coberta:
Marina Vidal
i Miquel Muerto

Col·lecció:
Nüwa

Longitud:
184 pàgines

Format:
15cm x 23cm

Enquadernació:
Rústica amb solapes

Llançament:
11 de març de 2020

ISBN:
978-84-120576-7-6

Preu:
18,95 €

Entre les cendres d’un món moribund, la Roja troba una carta amb la inscripció: «Cremar abans de llegir. Signat, Blava». Així s’inicia una correspondència improbable entre dues agents rivals en una guerra que s’estén fins els confins del temps i l’espai.

La Roja pertany a l’Agència, una utopia tecnològica postsingularitat. La Blava pertany al Jardí, una vasta consciència col·lectiva present en tota la matèria orgànica. Els seus passats estan amarats de sang i els seus futurs són mútuament excloents. No tenen res en comú tret del fet que són les millors i estan soles.

El que va començar sent un intercanvi d’ostentacions en el camp de batalla es converteix progressivament en un joc perillós que tant la Roja com la Blava estan decidides a guanyar. Perquè el més important a la guerra és guanyar. O no?

Amal El-Mothar és una guardonada escriptora, editora i crítica. El seu relat Seasons of Glass and Iron va guanyar els premis Hugo, Nebula i Locus. És l’autora de The Honey Month, un recull de poesia i prosa sobre el gust de vint-i-vuit tipus diferents de mel, i escriu crítiques per a NPR Books i The New York Times. Actualment du a terme un doctorat a la Universitat de Carleton i ensenya escriptura creativa a la Universitat d’Ottawa.

Max Gladstone és l’autor de Craft Sequence, nominada a l’Hugo, que Patrick Rothfuss va descriure com «increïblement bona». El sisè llibre de la sèrie, Ruin of Angels, es va publicar el setembre de 2017. El joc interactiu per a mòbils d’en Max, Choice of the Deathless, va ser nominat al premi XYZZY. John Crowley va descriure en Max com «una autèntica estrella de la literatura fantàstica del segle XXI».